Det nya arbetsrummet/pysselrummet börjar växa fram. Vi har tidigare haft ett lekrum på nedre plan i anslutning till vardagsrummet för att ha en naturlig plats för alla leksaker och för att barnen ska slippa ha allt i sitt gemensamma sovrummet. Nu har vi istället valt att ge killarna varsitt sovrum och göra om det tidigare lekrummet till arbetsrum/pysselrum med bra förvaring för spel, pyssel och en del av leksakerna.

Jag har länge varit sugen på att måla med kalkfärg och det här blev ett ypperligt tillfälle att prova. Ett mindre rum lite avsides kändes perfekt att testa i. Det är en speciell teknik att måla med kalkfärg och ett bra tips som jag fick var att grundmåla i samma nyans med vanlig färg för att sedan måla ett lager kalkfärg på det. Kalkfärgen jobbar man in med en bred pensel genom oregelbundna mönster. Riktigt kul och väldigt befriande att syftet är att uppnå en ojämn och slarvig yta för att skapa den betong och putsliknande känslan. För den som vill ha en guide som visar hur man målar med kalkfärg finns det bra instruktionsfilmer på YouTube.

Då rummet ligger i norrläge med begränsat ljusinsläpp valde jag en ljus och varm nyans. Valet föll på Jotun Ladys Smooth White som är ljust varmgrå med lite gröngult i sig. Jag är supernöjd!

För att få till känslan som bjuder in till skaparlust och kreativitet ville jag ha ett långt skrivbord där hela familjen får plats. Valet föll på en enkel furulimskiva som vitlaserats och fästs på väggen med hjälp av konsoller och lister.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.