Tänk vad en ommöblering kan göra för ett rum! Jag ställde ned båda mina gamla rottingstolar, som jag ärvt från mina farföräldrar, och vardagsrummet blev som nytt.

Genom att ställa stolarna i vinkel mot vår långa soffa och inte endast möblera längs med väggarna upplevs vardagsrumsdelen mycket mer som ett avgränsat rum. Det känns extra viktigt att skapa en ”ett rum i rummet” i och med att vi har en öppen planlösning där kök, matbord och vardagsrum i princip är ett enda stort rum. Stora mattor markerar och ramar in de olika avdelningarna i rummet och genom att möblera runt mattan kan man ganska enkelt skapa en ombonad känsla. Det är en utmaning att inte endast utgå från TV:n och placera alla möbler riktade mot TV:n, men prova – ni kommer att bli glatt överraskade vilken effekt det ger!

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.