Det här skåpet är en gammal skänk som stod i mitt föräldrahem. När mamma och pappa renoverade köket fick det gamla furuskåpet inte plats längre och jag blev genast sugen på att lägga vantarna på det och ge skåpet lite färg och nya knoppar. Tänk vad enkelt det är att förvandla en gammal sliten skänk till ett fantastiskt skåp som nu rymmer mängder av leksaker!

Det känns fint för miljön att ta vara på gamla saker och omvandla dem till nya i stället för att köpa nytt, men det känns också roligt att skapa något helt unikt. Ett gammalt målat skåp tycker jag också ger väldigt mycket charm och själ till ett rum.

Här nedan hittar ni före-bilder och en beskrivning över hur jag gått tillväga.

Först tog jag bort de gamla knopparna på skänken innan jag tvättade med färgtvätt och slipade upp alla ytor så att färgen skulle fästa.

Jag grundmålade en omgång för att täcka alla furukvistar. Sedan målade jag två omgångar med en matt snickerfärg i nyansen S2005-Y20-R.

Det som gjorde väldigt stor skillnad var att byta ut de stora träknopparna till mindre knoppar i krom. De knopparna jag valde är från Pretty Pegs och heter Bodil, ni hittar dem här

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.