Skrivbord till vår skolkille

Skrivbord till vår skolkille

Vår äldsta son börjar förskoleklass. Jag kan inte förstå var tiden har tagit vägen. Hur blev han så stor!?

Vi insåg att en 6-åring behöver ett skrivbord och började leta i våra vrår här hemma. Innan vi byggde vårt arbetsrum hade vi en liten skrivbordshörna i gästrummet, men skrivbordskivan hade fått sig en törn och hade ett stort hål. Men skivan fungerade helt perfekt när vi testade att vända på den, så så fick det bli. Efter lite målartvätt, sandpapper, spackel och färg blev det väldigt bra!

För att hålla ihop rummet och göra det harmoniskt valde jag att måla bordsskivan i samma beiga nyans som ett av skåpen som står i rummet. Genom att använda nyanser i samma färgskala, och använda så få olika färgnyanser som möjligt, blir det ett lugnt och skönt intryck. Stolen är i samma nyans som väggen samt som byrån och bokhyllan. Som alltid när jag målar väljer jag en matt snickerifärg eftersom jag tycker det ger snyggast finish. Även om en matt färg inte är fullt så tålig som en med hög glans är det ju ändå ganska enkelt att rolla några tag om bordskivan skulle bli sliten från en 6-årings pyssel och bus.

Här nedan ser ni förebilder och hur jag gjorde när jag målade om skivan.

Vad tycker ni? Lämna gärna en kommentar om ni gillar inlägget.

Back to Top