[Inlägget är ett annonssamarbete med Niimaar]

Jag misstänker att det är fler än jag som letat ihjäl sig efter både snygga och praktiska återvinningskärl och behållare? Det är ju kanske inte det lättaste att ha en smärre sopsorteringscentral hemma och det ryms inte speciellt mycket under diskbänken. Att förvara kärlen utomhus har bara bidragit till att vi haft stora pappkassar i skafferiet med ursköljda mjölk- och yoghurtförpackningar, i väntan på att kartongerna ska slängas i kärlen utomhus. Det är ju läskigt vad mycket sopor man som tvåbarnsfamilj samlar ihop på en vecka.

Det blev en lång inledning, men ni kanske förstår att jag under ganska så länge försökt hitta en bättre och framför allt en BRA och SNYGG lösning, men det har inte varit lätt. Det finns ju i princip inga snygga kärl, behållare eller möbler att förvara återvinning i. Därför blev jag så glad när jag kom i kontakt med Niimaar, ett finskt familjebolag, som låtit designen Harri Koskinen designa en vacker, smart och tidlös möbel för återvinning, Ecosmol. Flera av er känner säkert igen flera av Harri Koskinens verk, t.ex. lampan Block som Harri designade som designstudent.

Jag fullkomligt älskar den tidlösa och klassiska designen på Ecosmol och att möbeln är ritad på ett så smart sätt att den även har rätt mått för att användas som en pall eller ett bord. Ecosmol är gjord i Finland av finsk björkplywood, ett väldigt tåligt material som gör att att den dessutom håller för flera generationer.

Niimmar har verkligen tänkt på allt. Det följer med två block som gör att man kan dela av möbeln i två-tre olika sektioner. Det går även att välja till avtorkningsbara och tvättbara återvinningspåsar i tyg för att enkelt lämna skräpet på närmaste återvinningsstation.

Jag blir verkligen löjligt nöjd och lycklig över möbler som både fyller en viktig funktion, är snygga, tidlösa, smarta och hållbara. Me like!

Om ni är nyfikna på att klämma och känna på möblerna kommer Niimmar att ställa ut på Stockholm Furniture and Light Fair som hålls på Stockholmsmässan 4-8 februari. På lördagen är mässan öppen för allmänheten.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.