IKEAs lekkök måste vara det bästa barnköket (min högst personliga och icke sponsrade åsikt). Det är lagom stort, med praktisk dold förvaring och väldigt kul att leka med.

För något år sedan scannade jag av de lokala köp- och säljsajterna och hamnade tillslut på andra sidan stan i Bromma för att köpa ett begagnat lekkök. Tanken var från start att jag skulle måla om köket. Jag köpte häftgrund och snickerifärg men det tog ett år innan omvandlingen blev verklighet.

Jag valde att måla både kök, lekbord och lekstolar i den härligt murriga gröna nyansen Deep le havre från Nordsjö. Bänkskivan fick sig en omgång överbliven Osmo hårdvaxolja i nyansen Snow. Handtagen bytte jag ut och gjorde egna av träkulor på snöre. Ovanför köket har jag fäst knopplister, målade i samma nyansen som väggen (S2002-Y), där kastruller vispar m.m. hänger.

Före och efter

Här nedan ser du före- och efterbild och en beskrivning steg för steg hur jag gjort.

Före
Efter
Efter

Steg för steg

  1. Skruva loss bänkskivan, montera bort handtagen och kranen
  2. Tejpa fönstret på ungsluckan
  3. Måla med häftgrund på de plastiga delarna så att snickerifärg fäster
  4. Måla två lager med snickerifärg
  5. Bänkskivan fick två lager Osmo hårdvaxolja i nyansen Snow
  6. Jag gjorde handtag av träkulor
Ett lager häftgrund
Handtagen har jag fäst med hjälp av en mindre träkula på baksidan av dörren

Stort lycka till med era omvandlingar <3

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.