Designtorgets egna produktion Krås

På Designtorgets pressfrukost i onsdags presenterades många fina nyheter till det dukade bordet. Serien Krås är Designtorgets första egna produktion och är formgiven av Straight Design Studio. Jag gillar det enkla och vackra formspråket med den egna signaturen som håller ihop de olika delarna. Jag håller tummarna för att serien utvidgas till att även innefatta keramikföremål inom kort. Designen är just en modern hyllning till det klassiska Höganäskruset. Jag har ett stort brunt Höganäskrus från min mormor hemma så det kanske är därför formen föll mig så väl i smaken.

Här är fler vackra bilder, stylade och fotade av Sara Medina Lind.

En annan nyheten är korkunderläggen Cork från Formgatan.

Visst är de vackra med sitt unika uttryck som har skapats genom att korken skördas för hand direkt från trädets bark. Visste ni att kork är ett av de mest hållbara och miljövänliga materialen som finns?

One Comment

  1. Pingback:Formex sommar 2019 – Scandinaviangrey

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.